top of page
Palm Beach Life-Vrouwenpolder-10-01-042.jpg

FAQ

Summer BeachLife heeft zijn oorsprong in het beachvolleyball, maar het is meer!

 

Zon, zand, vrienden, feestjes, lekker eten en drinken, loungen, chillen én beachvolleybal of een andere toffe beachsport spelen!

 

Dat is Summer BeachLife.

 

Het evenement bestaat uit het Summer BeachVolleyball Circuit, dat inmiddels al meer dan 30 jaar bestaat, aangevuld met een Beachtennis Circuit in 2023 en nog meer leuke beachsporten. Met deze ingrediënten bieden we jou en je vrienden een onvergetelijke dag tijdens één van de speelweekenden! 

Kijkduin (15).jpg

Veelgestelde vragen

FAQ 1
FAQ 2
FAQ 3
FAQ 4
FAQ 6
FAQ 7
FAQ 5
FAQ 9

01

Wat is Summer BeachLife?

Het Summer BeachLife evenement is de opvolger van het Summer Beachvolleyball Circuit dat inmiddels 30 jaar bestaat uit beter bekend is als het 'LiptonIce' of 'Palm Beach' circuit.  Het is een beachvolleyball (inmiddels aangevuld met andere beachsporten) evenementen circuit dat langs de Nederlandse stranden en meren reist. Naast sporten kun je hier gezellige en gelijkgestemde mensen ontmoeten. Deelname aan de toernooien vraagt om inschrijfgeld, maar het evenement is verder open. Er is altijd een centercourt met terras en een horeca uitgifte. Dit rondreizende beachsportcircus kun je zien als een beachsport festival. Speel, chill, geniet. Met vrienden of alleen. Schrijf je vooraf in voor deelname of kom gewoon eens kijken. Iedereen kan inschrijven voor de verschillende toernooivormen op recreatie niveau. Naast recreatie vinden er ook veel nationale beachsport competities plaats als de Topdivisie, 1e divisie, 2e divisie of 3e divisie beachvolleyball. Maar ook de eredivisie beachtennis is op enkele toernooien aanwezig. Last but not least. In 2024 wordt de combinatie gemaakt met het EK Beachvolleyball in Scheveningen en het NK Senioren. 

02

Wat kost deelname aan Summer BeachLife?

Als je inschrijft voor een toernooi is dat veelal voor een complete dag van 10.00 - 17.00 uur. Sommige toernooien of categorieën duren langer dan een ander. Dat is mede afhankelijk van het aantal ingeschreven teams. 

In de Earlybird periode werken we met afwijkende inschrijfgelden. Inschrijvingen verlopen vanaf 2024 via Tournify.nl en niet meer via de Nevobo. De NBC toernooien, 1e, 2e, en 3e divisie verlopen wel via de Nevobo. 

BEACHVOLLEYBALL INSCHRIJVINGEN

DAG inschrijving regulier tarief: (AMELAND HEEFT APART TARIEF)

 

TARIEF VANAF 1 JUNI 2024

2 tegen 2 | € 19,25 per persoon per speeldag (€ 38,50 per team)

3 tegen 3 | € 19,25 per persoon per speeldag (€ 57,75 per team)

4 tegen 4 | € 19,25 per persoon per speeldag (€ 77,00 per team)

WEEKEND inschrijving regulier tarief: (AMELAND HEEFT APART TARIEF)

LET OP: Een weekend tarief geldt alleen als je direct voor een weekend inschrijft en afrekent. 

TARIEF VANAF 1 JUNI 2024

2 tegen 2 | € 17,50 per persoon per speeldag (€ 70,00 per team - weekend)

3 tegen 3 | € 17,50 per persoon per speeldag (€ 105,00 per team - weekend)

4 tegen 4 | € 17,50 per persoon per speeldag (€ 140,00 per team - weekend)

Beachvolleyball Ameland: 

LET OP: Ameland heeft tot 01-04-2024 een pre early bird tarief en van 01-04-2024 tot 01-06-2024 een early bird tarief.

 

TARIEF VANAF 1 JUNI 2024 

2 tegen 2 | € 22.50 per persoon per speeldag (€ 45,00 per team)

3 tegen 3 | € 22.50 per persoon per speeldag (€ 67,50 per team)

4 tegen 4 | € 22.50 per persoon per speeldag (€ 90,00 per team)

Weekendinschrijving Ameland:

2 tegen 2 | € 20,00 per persoon per speeldag (€ 80,00 per team - weekend)

3 tegen 3 | € 20,00 per persoon per speeldag (€ 120,00 per team - weekend)

4 tegen 4 | € 20,00 per persoon per speeldag (€ 160,00 per team - weekend)

Inschrijfgeld is inclusief btw en inschrijf/administratie en verwerkingskosten.  

BEACHTENNIS ALLE TOERNOOIEN

2 tegen 2 € 35,00 | € 17,50 per persoon per speeldag

 

Let op: kosten voor deelname zijn onder voorbehoud van wijzigingen en inclusief BTW. Het kan zijn dat we soms speciale acties hebben. 

Het kan voorkomen dat we gedurende het seizoen 'special events' toevoegen. Hiervoor kan het inschrijfgeld en de inschrijfprocedure afwijken. 

03

Welk niveau past het beste bij mij? 

Tijdens het Summer BeachLife Circuit beleef jij met je vrienden een onvergetelijke, sportieve en zonovergoten dag. Ook al schijnt de zon niet, dan ben jij hét zonnetje in huis, uuh…op het zand! Door de zomerse beats op de achtergrond, bereiken jij en je beachpartner(s) een verrassend hoog niveau. Dit geldt overigens voor iedereen, daarom hebben we ook verschillende niveaus van de verschillende sporten.

 

Beachvolleyball

Ondanks dat iedereen excelleert, hebben we verschillende niveaus waarvoor jij je kunt inschrijven. Zo hebben we de categorie ‘Hoog’, 'Midden’ en ‘Laag’. Kortom, ben je geen volleyballer? Dan hebben we een passend niveau voor jou en je vrienden, ook voor de voetballers, rugbyers, tennissers, handboogschieters, schaatsers en niet-sportende mensen onder ons. Staat jouw sport er niet tussen?

 

2 tegen 2 Hoog | Dames/Heren/Mix       

Vergelijkbaar met eerste, tweede en derde divisie in NL.

Vergelijkbaar met eerste, tweede en derde divisie in BE.

 

2 tegen 2 Midden | Dames/Heren/Mix

Vergelijkbaar met promotie-, eerste- en tweede klasse in NL.

Vergelijkbaar met Eerste provinciale in BE.

 

2 tegen 2 Laag  | Dames/Heren/Mix

Voor startende en recreatieve beachvolleyballers in NL

Voor startende en recreatieve beachvolleyballers in BE

3 tegen 3 | Dames/Heren/Mix

Deze categorie is vooral de fun categorie. Meedoen is belangrijker dan winnen. 

4 tegen 4 | Dames/Heren/Mix

Dit seizoen bieden we beperkt de mogelijkheid om 4 tegen 4 te spelen.

Kortom, kom met je hele vriendengroep langs! Deze categorie is vooral de fun categorie. Meedoen is belangrijker dan winnen. 

 

Beachtennis

Ben jij een beginnend of een klein beetje ervaren beachtenniser, dan kun je altijd meedoen aan onze recreatie categorieën beachtennis.

 

Ben je al wat meer ervaren dan is het wellicht leuk om je aan te melden voor een Ranglijst toernooi beachtennis. Al onze beachtennis inschrijvingen lopen via tournify.nl.

We spelen in de categorieën: 

 • Heren Dubbel 

 • Dames Dubbel

 • Mixed Dubbel

04

Zijn er rankingpunten te verdienen? 

Beachvolleyball

Nee. Vanaf 2024 werken we binnen Summer BeachLife niet meer met rankingpunten zoals in het verleden was. Er is GEEN koppeling meer naar de nationale beachvolleyball en geen eigen ranking. Iedere toernooidag is een dag op zichzelf. 

Beachtennis

Onze toernooien zijn aangemeld bij de KNLTB, maar zijn volledig op zichzelf staand. De uitslagen van de recreatie toernooien kunnen worden doorgegeven aan de KNLTB. Op het moment dat je llid bent van de KNLTB krijg je voor deze KNLTB beachtennis toernooien ook ranglijst punten. In dat geval moet je dat bij ons kenbaar maken zodat wij de uitslag op de juiste wijze kunnen verwerken. 

05

Wat heb ik nodig om in te schrijven? 

Om je in te schrijven voor een Summer BeachLife evenement hebben we slechts enkele gegevens van je nodig om alles in goede banen te kunnen leiden. Jouw aanmelding hangt samen met het wedstrijdprogramma dat we samenstellen. Hoe beter we je kennen, hoe beter we alles kunnen regelen. 

Beachvolleyball

Voor het inschrijftraject van het beachvolleyball zijn we in 2024 overgestapt naar inschrijvingen via TOURNIFY.NL. 

Dat brengt een aantal extra mogelijkheden met zich mee voor ons als organisatie, maar ook voor jou als deelnemer wordt inschrijven een stuk makkelijker en leuker!   

Om je aan te melden hebben we alleen een e-mail adres en telefoonnummer nodig. Meld je aan met een teamnaam in de juiste categorie (divisie) en betaal direct online. Meer is niet nodig. Inschrijvingen staan open voor iedereen. Je hoeft geen lid van een bond of vereniging te zijn en dat ook niet te worden. 

Kom je er niet uit? Mail ons op info@summerbeachlife.nl met je vragen. 

Beachtennis

Voor het inschrijftraject van beachtennis zijn we in 2024 overgestapt naar inschrijvingen via TOURNIFY.NL. 

Dat brengt een aantal extra mogelijkheden met zich mee voor ons als organisatie, maar ook voor jou als deelnemer wordt inschrijven een stuk makkelijker en leuker!   

Om je aan te melden hebben we alleen een e-mail adres en telefoonnummer nodig. Meld je aan met een teamnaam in de juiste categorie (divisie) en betaal direct online. Meer is niet nodig. Inschrijvingen staan open voor iedereen. Je hoeft geen lid van een bond of vereniging te zijn en dat ook niet te worden. 

Kom je er niet uit? Mail ons op info@summerbeachlife.nl met je vragen. 

06

Tot wanneer kan ik inschrijven? 

Beachvolleyball

Toernooi op zaterdag:

Online inschrijven tot vrijdag 15.00 uur.

Toernooi op zondag:

Online inschrijven tot zaterdag 15.00 uur.

Inschrijven op locatie kan maar kost je € 5,00 euro extra per inschrijving, daarbij moet je je dan tussen 9.00 en 9.30 gemeld hebben

 

Beachtennis

Recreatie of Ranglijst toernooi op zaterdag:

Online inschrijven tot vrijdag 15.00 uur.

Recreatie of Ranglijst toernooi op zaterdag

Online inschrijven tot zaterdag 15.00 uur.

Inschrijven op locatie kan maar kost je € 5,00 euro extra per inschrijving, daarbij moet je je dan tussen 9.00 en 9.30 gemeld hebben. 

07

Tot wanneer kan ik uitschrijven?

Als je eenmaal bent ingeschreven gelden de onderstaande regels. Je moet begrijpen dat wij de toernooien al lange tijd van tevoren plannen en daarmee ook kosten maken om voor jou een zo goed mogelijk toernooi neer te zetten.   

 

Dit geldt ALLEEN voor de recreatieve deelnemers aan het Summer BeachLife evenement en dus niet voor teams die meedoen aan de Nationale BeachCompetitie van de Nevoo, als zijnde de 1e, 2e en 3e divisie of topdivisie. 

Uitschrijven/Afmelden

 • We geven geen geld terug. Als je bent ingeschreven dan kun je niet meer online uitschrijven. 

 • We hanteren wel een uitschrijfdeadline. Als je voor deze uitschrijfdeadline je deelname wil annuleren dan kan dat wel, maar krijg je van ons een voucher / 100% kortingscode voor een andere toernooidag. 

 • Deze deadline ligt altijd op de donderdag 15.00 uur voorafgaand aan jouw toernooiweekend, ongeacht of je zaterdag of zondag meespeelt.  

 • Als je jouw team wil afmelden voor een bepaalde toernooidag en je doet dat VOOR deze uitschrijfdeadline, dan ontvang je van ons een 100% kortingscode voor een andere toernooidag. Afmelden kan alleen per e-mail aan wedstrijdleiding@summerbeachlife.nl. Het tijdstip van je ontvangen e-mail is voor ons van belang. 

 • Als je uitschrijft NA de uitschrijfdeadline dan ontvang je niks retour en ontvang je ook geen kortingscode voor een andere toernooidag. Na de uitschrijfdeadline beginnen wij namelijk met laatste zaken voor een weekend en we moeten ergens starten met plannen.

Wijzigen

 • Probeer je inschrijving zo goed mogelijk zelf te regelen en niet last minute zaken te wijzigen. 

 • Een wijziging dien je per e-mail door te geven. Telefonische wijzigingen worden NIET aangenomen of verwerkt.  

 • Wijzigingen stuur je door naar wedstrijdleiding@summerbeachlife.nl.

08

Hoe laat moet ik me melden op locatie? 

Op locatie heb je van 8.30 uur tot 09.30 uur de mogelijkheid je aan te melden bij de wedstrijdleiding op locatie. De wedstrijdleiding bevind zich meestal aan het centercourt, en is duidelijk aangegeven. Soms staat er een rij. Kijk dan eerst even of je niet in de koffierij staat te wachten, Kom niet te laat. Hierdoor maak je de (her)indeling van de teams onnodig moeilijk en moeten andere teams op je wachten. Dat wil natuurlijk niemand!

09

Hoe laat start en eindigt een toernooi? 

Beachvolleyball

Summer BeachLife toernooien worden niet op tijd gespeeld, dus daarom is het lastig aan te geven wat de precieze tijden van het toernooi zijn. Summer BeachLife start om 10.00 uur. Je wordt 's ochtends ingedeeld in een poule waarmee je de ochtendronde (en soms ook middagronde) speelt. Iedereen speelt dan om één gewonnen set tegen alle teams, waarna de ochtendpoule 'klaar' is. De wedstrijden worden bijgehouden in de TOURNIFY app. Na de ochtend ronde maakt de wedstrijdleiding voor de middagronde een herindeling. Dan speel je weer tegen alle teams om één gewonnen set of best of 3. Afhankelijk van de snelheid waarmee de wedstrijden worden gespeeld kan je dus om 16.00 uur klaar zijn, maar dat kan ook 17.00 uur of soms later zijn, want wie weet speel jij ook nog dé finale van de dag!

Beachtennis

Voor de Summer BeachLife recreatie beachtennis toernooien starten we om 11.00 uur (tenzij anders aangegeven). We  bekijken het aantal aanmeldingen en spelen in basis een ochtendronde en  middagronde.

 

Voor de Beachtennis Ranking  toernooien houden wij de richtlijnen van de KNLTB aan waarbij we starten om 11.00 uur.

10

Moet ik een eigen bal  of racket meenemen? 

Beachvolleyball

Ja, dit is wel handig. Wij leveren GEEN wedstrijdballen omdat er teveel ballen kwijtraken en gezien het aantal velden voor ons ondoenlijk is alle ballen in de gaten te houden. Daarnaas zul je zelf willen warm spelen, waarbij een bal erg handig is. Voor aanvang van een wedstrijd bepaal je onderling met welke bal er gespeeld wordt. Een officiële wedstrijdbal heeft voorrang op een recreatieve bal. In de webshop op locatie zijn ook altijd ballen te koop. We lenen GEEN ballen uit.

Beachtennis

Ja, dit is wel handig. Wij leveren GEEN wedstrijdballen omdat er teveel ballen kwijtraken en gezien het aantal velden voor ons ondoenlijk is alle ballen in de gaten te houden. Daarnaas zul je zelf willen warm spelen, waarbij een bal erg handig is. Voor aanvang van een wedstrijd bepaal je onderling met welke bal er gespeeld wordt. Een officiele wedstrijdbal heeft voorrang op een recreatieve bal. In de webshop op locatie zijn ook altijd ballen te koop. We lenen GEEN ballen uit.

Beachtennis rackets zijn te huur bij de beachshop of organisatie container a € 7,50 per dag. Legitimatie verplicht. 

11

Hoe kom ik met jullie in contact? 

Bedenk dat wij in het weekend zeer druk zijn en we vrijwel geen tijd hebben om de telefoon op te nemen.

Het makkelijkst is ons te appen, maar nog beter is om ons te mailen op info@summerbeachlife.nl

Verwacht niet dat je antwoord hebt op korte termijn, we doen ons best zo snel mogelijk te reageren.

Tijdens het weekend

Wedstrijdleiding - locatie telefoon: 06 XXXXXXX

 

Doordeweeks

Van maandag tot en met vrijdag 15.00 uur kun je een e-mail sturen naar info@summerbeachlife.nl.

Vragen via SocialMedia worden niet standaard beantwoord. 

12

Hoe ziet een Summer BeachLife  dag eruit? 

Tijdens het Summer BeachLife Circuit is elke dag een aparte toernooidag. Bij aanmelding op de locatie hoor je op welk veld je team in de ochtend speelt en met hoeveel teams je in de poule zit. Wanneer je als laatste arriveert van jouw poule op locatie bij de aanmeldbalie, ontvang je een telbord inclusief eventueel wedstrijdformulier of verwijzing naar de digitale Tournify app. Hier staat precies op aangegeven wie wanneer moet spelen, fluiten of tellen.

 

Wanneer je hier nog niet helemaal in thuis bent, kun je hiervoor altijd terecht bij de andere teams van je poule. Zij helpen je graag!

Beachvolleyball

Naast je eigen wedstrijden fluit je ook wedstrijden tussen je tegenstanders. Alle uitslagen worden op een wedstrijdformulier of in de Tournify app bijgehouden. Na inlevering van het wedstrijdformulier worden de teams heringedeeld. Via de omroepinstallatie (en informatiebord) wordt er omgeroepen of in de app een bericht gestuurd wanneer jouw middagpoule wordt gespeeld. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het voorkomen dat hierna nog halve finales en finales worden gespeeld.

Beachtennis

Bij beachtennis tellen de spelers veelal zelf en vullen samen de uitslag in. Na de ochtend ronde keer je terug naar de wedstrijdleiding, waar een middagpoule wordt opgesteld. 

Aan het einde van de middagpoule en na je wedstrijden is het toernooi voor jouw 'klaar'. Als je geen 1e, 2e of 3e bent geworden is het over en kun je lekker aan het centercourt plaatsnemen, een drankje bestellen of in de lounge ploffen. Ben je 1e, 2e of 3e, dan is er nog een prijsuitreiking en wordt je omgeroepen voor een groepsfoto bij het 'ceremony podium'

13

Is er EHBO aanwezig? 

De organisatie draagt er zorg voor dat op iedere locatie professionele en gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn om verwondingen en/of blessures te behandelen. Op iedere toernooidag wordt bij de start van het toernooi omgeroepen waar de EHBO-post is ingericht. Tevens kun je de EHBO post herkennen aan een herkenbare vlag. Deze is altijd rondom het CenterCourt terug te vinden.

14

Kan ik wat te eten en drinken krijgen? 

Op ieder locatie hebben we een eigen 'horeca' unit staan vanuit de organisatie waar je in iedergeval iets te drinken kunt halen. Afhankelijk van de locatie kun je hier ook iets te eten halen. Op bijna iedere locatie werken we samen met een strandpaviljoen of andere horeca ondernemer. Daar kun je veelal terecht voor een goede lunch of lekker diner. Bedenk dat zowel wij als jullie te gast zijn op een locatie en dat eigen meegebrachte hapjes en drankjes op een terras niet mogen. Bij de paviljoens zitten ook andere gasten, hou daar rekening mee.

15

Cash of pin op locatie?

Dit verschilt per locatie. Neem voor de zekerheid cash en je pinpas mee!

 

We hebben standaard een pinautomaat staan op iedere locatie, maar in sommige gevallen is de wifi te zwak.

Een alternatief betaalmiddel (cash) is dan handig. In noodgevallen sturen we een tikkie. 

16

Kan ik ergens mijn (terug) betaling bekijken? 

Beachvolleyball & Beachvolleyball

Voor vragen over je betaling kun je ons het beste een mail sturen op info@summerbeachlife.nl

17

Wanneer wordt een toernooi afgelast door slecht weer? 

Een toernooidag wordt vrijwel nooit voor 11.00 uur afgelast.

 

Zeker op de kustlocaties kan het weer per kilometer verschillen. Alleen wanneer de voorspellingen dermate slecht zijn, kan het gebeuren dat een toernooi op voorhand wordt afgelast.

Als de weersomstandigheden slecht zijn (onweer, windkracht >6, heel veel regen, ondergelopen velden etc.), treedt het volgende protocol in werking:

 

 • Vanaf 7.30 uur houdt de organisatie continu de weersvoorspellingen in de gaten om vervolgens te besluiten om wel of niet te beginnen met het toernooi óf deze tot nader besluit uit te stellen.

 • Tot uiterlijk 11.00 uur wordt bekeken of het mogelijk is om het toernooi alsnog te beginnen. Tussentijds worden de teams uiteraard voorzien van de actuele ontwikkelingen en weersvoorspellingen.

 • Als blijkt dat er geen verbetering te verwachten valt, wordt de toernooi dag afgelast.

Wanneer een toernooi wordt afgelast, krijgen de op locatie aangemelde teams de mogelijkheid om hun weekend kosteloos over te plaatsen naar een ander weekend. Wanneer dit niet mogelijk is, krijgen ze het inschrijfgeld -/- 7,50 euro administratiekosten teruggestort. Een afgelasting op basis van het weer is voor de organisatie overmacht.

18

Hoe zit het met de aansprakelijkheid?  

De medewerkers van het Summer BeachLife Circuit, Nevobo, meewerkende volleybalverenigingen en sponsors zijn niet aansprakelijk voor:

• Verwondingen en blessures die opgelopen worden tijdens en op de toernooien van het Summer BeachLife Circuit.

• Vermissing, diefstal en/of vernieling van eigendommen van deelnemers tijdens en op de toernooien van het Summer BeachLife  Circuit.

 

Overigens doen we er, binnen onze mogelijkheden, alles aan om deze vervelende situaties te voorkomen.

19

Hebben jullie speciale spelregels?

.Jazeker hebben wij spelregels. Onze regels zijn wellicht wat soepeler dan de echte wedstrijdregels. Wij zijn van minder regels en meer gezellig sporten, maar om toch een houvast te hebben zijn onze beachvolleyball regels hier terug te vinden.

Daarnaast hebben wij een Players agreement. Omdat wij veelal ook een deel van de nationale beachcompetitie hosten en een nauwe samenwerking hebben met de Nevobo hanteren wij ook hun players agreement.  Dit agreement kun je hier vinden.

FAQ 8
FAQ 10
FAQ 11
FAQ 12
FAQ 13
FAQ 14
FAQ 15
FAQ 16
FAQ 17
FAQ 18
FAQ 19
bottom of page