top of page
Summer Beachsport Festival Liggend-3.png

Ontdek de Opwinding van Beachtennis: De Perfecte Beachsport voor Iedereen

Heb je ooit gehoord van beachtennis? Zo niet, dan is het hoog tijd om kennis te maken met deze dynamische en toegankelijke beachsport! Beachtennis combineert de opwinding van tennis met de relaxte vibes van het strand. Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon op zoek bent naar een leuke nieuwe activiteit, beachtennis is the answer.


Wat is Beachtennis?


Beachtennis is een van de eenvoudigste en leukste beachsporten om snel op te pakken en te spelen. Denk aan het ouderwetse spel met houten plankjes en een klein balletje, maar dan in een modern en spannend jasje gestoken. Het houten plankje is vervangen door een officieel beachtennisracket, ook wel paddle genoemd, en het balletje door een speciale beachtennisbal die iets zachter is dan een normale tennisbal.
De Spelregels van Beachtennis


Om beachtennis te spelen, hoef je maar een paar simpele regels te onthouden:


1. De bal mag niet stuiteren en moet direct teruggespeeld worden naar de andere speelhelft.

2. Er wordt meestal 2 tegen 2 gespeeld, maar sommige varianten spelen 4 tegen 4.

3. Het speelveld heeft dezelfde afmetingen als een beachvolleybalveld (8 bij 16 meter).

4. Het net staat op een hoogte van 1,70 meter.

5. Er wordt gespeeld met een beachtennisracket en een speciale, zachtere beachtennisbal.

6. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis. Bij deuce (40-40) wordt er een beslissend punt gespeeld.

7. In tegenstelling tot tennis heb je maar één opslag en deze mag zowel boven- als onderhands geserveerd worden. De service hoeft niet kruislings gespeeld te worden en mag vanaf de hele breedte van de baselijn.

8. Bij een netservice wordt er doorgespeeld.


De Opkomst van Beachtennis


Beachtennis groeit snel in populariteit, zowel in Nederland als wereldwijd. In Nederland kun je beachtennis spelen op verschillende (beachsport) locaties. Enkele populaire locaties zijn BredaBeach, NH-Beach Tennis, en BeachClub Huizen. Daarnaast bieden steeds meer beachvolleyballocaties ook mogelijkheden voor beachtennis.


Nationale en Internationale Beachtennis


De nationale ranking in Nederland wordt gecoördineerd door de KNLTB, met diverse ranking- en recreatietoernooien het hele jaar door. Het hoogtepunt is meestal in augustus of september tijdens de Nationale Kampioenschappen in Scheveningen. Internationaal gezien zijn Italië en Brazilië de leidende landen in beachtennis, met de wereldtop die vaak uit deze landen komt. Een van de meest prestigieuze toernooien wordt jaarlijks gehouden bij Beach Tennis Aruba in november, wat laat zien dat beachtennis meer is dan alleen een sport – het is een levensstijl.


Waarom Beachtennis Proberen?


Beachtennis is laagdrempelig en leuk voor spelers van alle niveaus. Het zand maakt het spelen uitdagend en biedt een geweldige ervaring voor jong en oud. Bovendien zijn er in Nederland tal van mogelijkheden voor beachtennistrainingen, clinics en zelfs bedrijfsuitjes. Ook in de tropen, zoals op Aruba, Curaçao en Bonaire, is beachtennis een populaire sport. Maar, dé locatie om te beachtennissen is natuurlijk tijdens het Summer BeachLife Circuit, op 7 locaties en 12 weekenden lang! Gegarandeerd plezier.


Dus waar wacht je nog op? Trek je sportkleding aan, pak een beachtennisracket en ga het zand op! Beachtennis is de perfecte manier om actief te zijn, plezier te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten.

>> Schrijf je in voor een toernooi bij jou in de buurt en ontdek zelf waarom deze sport zo razend populair is.

15 views0 comments

Comments


bottom of page